Wie is Made By Miranda

Mijn naam is Miranda Oostdijk, geboren en getogen in een klein Zeeuws dorp, Sint-Maartensdijk, en heb hier ook mijn kapsalon, kapsalon op de "mart".  

kapster zijn is mijn passie, mijn vak, dat is wie ik ben!

maar ook daarnaast ben ik nog steeds graag creatief bezig, ik ben dol op dingen zelf maken en in tegenstelling wat wel eens wordt beweert, heb ik geen rommel liggen, ik heb overal ideeën liggen en zie nog al snel ergens "potentie" in. Ik heb een grote voorliefde voor "oud", dingen van vroeger en mijn "Zeeuwse roots", in t maken van sieraden komt dat terug in de vorm van de Zeeuwse knoop, deze werd gedragen in de vroegere Zeeuwse klederdracht, Zeeuwse teksten en ook de zilveren munten van vroeger vind ik leuk om te gebruiken.

 

Maar wat ik wilde vertellen....

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met slagletters, dit zijn metalen staafjes met daarop een cijfer, letter of figuur, wanneer je hier een tik op geeft met een hamer kun je een afdruk, in bijvoorbeeld metaal, maken en zo teksten en namen vormen. Nieuwe hobby was geboren, slagletters en aluminium! dat bezig zijn met metaal vond ik toch wel heel erg leuk om te doen, en zo ontstonden ook de cursussen edelsmeden volgen en hobby ik ook met zilver.

De teksten blijven en bijna altijd als ik iets maak moet er ergens een "tekstje" in.

mijn zolder is inmiddels aardig vol met werkbanken en gereedschap en ben daar dan ook best vaak te vinden. Ik vind dingen maken super leuk om te doen, maar als ik voor iemand iets mag maken nog veel leuker!

Dit was een stukje over mij.....

Liefs miranda